Rulo Etiket Nedir?

Rulo etiket, kendinden yapışkanlı etiketlerin üzerine yapıştığı tutucu kağıdın rulo halinde karton bir kukaya sarılmış halidir. Rulo etiketler 2 ana kategoride incelenmektedir bunlar; kağıt bazlı ve plastik bazlı etiketler olarak isimlendirilir.

Rulo etiketlerin kullanım alanları oldukça yaygındır gıda, kimya, sanayi, tekstil, eczane, otomativ, cam ve madeni yağ gibi sayısız farklı sektörde kullanılmaktadır..

Baskılı, baskısız tüm etiket ihtiyaçlarınız için www.haziretiketler.com yanınızda bizimle iletişime geçin.

haziretiketler.com görseller

Rulo Etiketin Kullanım Alanları Nelerdir?

Etiketlerin kullanım alanlarına bakıldığında neredeyse tüm sektörler için geçerli olduğu görülmektedir. Her türlü iş alanını kapsarlar, ürünlerin satışları sırasında ürün üzerine yapıştırılarak bilgi verilmesi sağlanmaktadır. Pazarlama, imalat, satış ve üretim gibi sayısı sayılmaz alanlda rulo etiket kullanılmaktadır.

Rulo etiket kullananımı olan bazı sektörleri incelemek istersek aşağıdaki sektörleri örnek alabiliriz.

  • Gıda
  • Otomativ
  • Kimya
  • Cam
  • Plastik
  • Gemi
  • Tarım

Rulo Etiket Fiyatı Nedir?

Rulo etiket için bir fiyat belirlemek zor bir tanımdır. Etiketin fiyatını etiket alan tüketicinin ihtiyaçları belirlemektedir.

Bunu bir örnek ile pekiştirelim, gıda sektöründe reçel üretici bir firmayı ele alalım bu firma cam üzerine camda leke bırakmayan ve kağıt türünde rulo etiket istiyor. Yani nonperm tutkallı kuşe etiket ölçüsünün 125mm x 50mm olduğunu ve 25.000 adet etiket istediğini varsaydık. Etiketin fiyatını burda ölçü, etiketin türü, etiketin tutkalı, adeti, baskısının kaç renk olucağı gibi değişkenler etkilemektedir. Biraz kafa karıştırıcı olabilir. Etiketinizin seçimi konusunda bir uzmandan destek almanız en doğru etiketi seçmenize yardımcı olabilir bu yüzden (216)232 23 31 bizi hemen arayın.

Kağıt Bazlı Rulo Etiket Nedir?

Kağıt bazlı etiketleri plastik bazlı olanlardan ayırmak için etiketin yırtılması ve esnemesi kullanılır. Etiket yırtılırsa kağıt bazlı, esnerse plastik bazlı olduğunu söylemek mümkündür.

Kuşe Rulo Etiket Nedir?

Kuşe etiket, kağıt bazlı etikettir. Kendiliğinden parlak ve pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Mat kuşe ve parlak kuşe olarak seçenekleri mevcuttur. Kağıt bazlı olduğundan yırtılabilir özellik taşımaktadır. Suya ve neme karşı dayanıklılık göstermezler.

Termal Rulo Etiket Nedir?

Eko termal ve lamine termal etiketler kağıt bazlıdır, yüzeylerinde koruyucu tabaka bulundurmazlar. ısı, ışık, nem, sıcaklık gibi dış etkenlere karşı dayanıksızdırlar. Barkod yazıcılarda ribon kullanmadan baskı almak mümkündür.

Vellum Rulo Etiket Nedir?

Vellum Etiket kalemle yazmaya ve mürekkepli yazıcılarda yazdırmaya uygundur. Vellum etiketin kuşe etiketten farkı kuşe etiketin yüzeyi pürüzsüz iken vellum etiketin üst yüzeyinin gözle görülmeyen çukurluklara sahip olmasındandır.

Plastik Bazlı Rulo Etiket Nedir?

Plastik bazlı etiketler yırtmaya çalıştığınızda esneyen, toza, neme, ışığa ve suya kağıt bazlı etiketlere göre daha dayanıklı olan etiketlerdir.

PP Opak Rulo Etiket Nedir?

PP opak etiket kâğıt üzerine bir tür sağlığa zararlı olmayan plastik olan polipropilen kaplanarak üretilebilen ve ihtiyaca göre değişen farklı yapıştırıcı türleri ile pp etikete yerleştirilen bir etiket türüdür. Piyasada plastik etiket olarak adlandırılabilir.

Şeffaf Rulo Etiket Nedir?

Şeffaf Etiket; polipropilen malzeme kullanılarak üretilen kendinden yapışkanlı bir rulo etiket çeşididir. Bu yapışkanlı çıkartmanın baskılı ve baskısız üretimi yapılmaktadır. Özellikle ürününüze transparanlık, sadelik katmak için faydalı bir sticker türüdür.

Polyart Rulo Etiket Nedir?

Polyart etiket; plastik bazlı bir etiket türüdür. Yapışkansız olarak üretilen polyart etiket kolay yırtılmaz, deforme olmaz, suya, neme, ısıya karşı dayanıklılık gösterir.

Rulo etiketlerden bazılarını inceledik. Diğer türleri incelemek isterseniz www.urunetiketi.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Etiket ihtiyaçlara göre şekillendirilen bir üründür, bunu tüketicinin belirlemesi gerekir. İhtiyacınıza yönelik doğru etiketi bulmak ve fiyat teklifi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Rulo Etiket Galerisi